9 психологічних трюків, які допоможуть вам стати привабливим

Існують люди, які випромінюють незрозумілий магнетизм, тим самим залучають на свій бік і друзів, і ворогів.

Ви теж хочете бути схожим на знаменитого актора або політика, які заслужили репутацію улюбленців публіки? Знайте, вони не народилися такими, і справа зовсім не в їх блискучих зовнішніх даних.

Як ми знаємо, краса – це поняття суб’єктивне. Для того щоб домогтися загального визнання і поваги, цим особистостям довелося використовувати чудеса психології. Перед вами правила, які допоможуть вам підвищити власну привабливість в очах інших людей.

Унікальний спосіб
Щоб люди безпомилково впізнавали вас, вам необхідно розробити унікальний образ, який можна вибудувати навколо певної деталі. Йтиметься не лише про красу і стиль. Як не дивно, вади в зовнішності запам’ятовуються швидше. Наприклад, обмеження мімічних нервів дає можливість акторам виробити неповторну «криву» посмішку, більше схожу на єхидну посмішку. Згадаймо кілька відомих особистостей, які зуміли зробити вади в зовнішності або безглузді атрибути своєї візитною карткою.

Сценічний образ Чарлі Чапліна пізнаваний на всіх континентах. Зірка німого кіно асоціюється у нас із смішними накладними вусами, костюмом не за розміром і тростиною. Актриса Тільда ​​Суїнтон часто нехтує макіяжем, Мерилін Монро неможливо уявити без родимки і білявих локонів.

Наша сучасниця Діта фон Тіз придбала популярність, експлуатуючи на екрані образ красунь 40-х років ХХ століття з неодмінною червоною помадою на губах. Уїнстон Черчілль був грузином і не випускав з рота сигару, Йосип Сталін зберігав вірність кавказького акценту, кімнати для куріння трубки і пишним вусам. Геніального живописця Сальвадора Далі, крім тонких фірмових вусиків, відрізняла оригінальна міміка. Всі ці трюки допомогли знаменитим діячам політики і мистецтва придбати шалену популярність.

Велика мрія
Щоб навколишні тягнулися до вас і цінували як унікальну особистість, вам життєво необхідно поставити перед собою глобальну мету. Проявляйте свою амбітність і бажання щось змінити в цьому світі. Боріться за свої ідеї і відстоюйте свої переконання. Кажуть, що людину, у якої немає мрії, можна порівняти з книгою, у якій немає сюжету. Ніхто не захоче читати безглуздий твір, ніхто не захоче спілкуватися з людиною, яка не знайшла сенсу в житті.

Впевненість в собі
Харизматичність неможливо культивувати без впевненості в собі. Це досить складно для тих, хто звик покладатися на чужу думку і допомогу ззовні. Але люди, які вас оточують, повинні на підсвідомому рівні відчувати енергетику переможця, витікаючу від вас. Почніть самостійно приймати рішення, не бійтеся ризикувати і слухайте інтуїцію.

Вмійте донести свої ідеї до інших, а якщо це необхідно, відстоюйте свої переконання. Не тільки ваша поведінка, але і мова повинні видавати впевнену людину. Відмовтеся від використання слів «напевно», «сподіваюся» і «можливо».

Розлучіться зі скаргами
Хотіли б ви бути схожим на людину, яка безперестанку скаржиться і нарікає на долю? Ось і інші люди не будуть ставити вас собі в приклад, якщо ви не розлучитеся зі скаргами. Харизматичні особистості успішно освоюють тактику позитивного мислення, яка не сприймає критики і неприємних розмов.

Використовуйте невербальні сигнали
Ми вже з’ясували, що людина, яка жадає стати улюбленцем публіки, повинена виділяти непохитну впевненість у собі. Але крім вчинків і мови вам на допомогу можуть прийти невербальні сигнали. Для того щоб досконало освоїти мову тіла, вам не обов’язково записуватися на психологічні курси.

Ось деякі основні правила: не сутультесь, припиніть вертіти в руках дрібні предмети, посміхайтеся, встановіть з співрозмовником прямий зоровий контакт, уникайте закритих позицій тіла (схрещені руки і ноги). З’являючись на публіці, ведіть себе так, немов ви – голлівудська зірка, яка вийшла на червону килимову доріжку.

Стати хорошим оповідачем
Багато людей вважають, що розповісти цікаву історію можуть лише обрані. Однак, це помилка, і стати хорошим оповідачем або оратором може будь-хто, хто цього забажає. Говоріть впевненим тоном, використовуйте гумор (особливо хороша самоіронія), будьте емоційними і позитивними. Не надавайте великого значення своїм гумористичним промашка, вважайте це тренуванням. Розповідайте історії зі свого життя, які можуть зацікавити і надихнути інших людей.

Зоровий контакт
Коли ви контактуєте з іншою людиною, намагайтеся не відривати очей від його обличчя. Пильний погляд може бути більш красномовний, ніж тисяча слів. Зоровий контакт демонструє вашу зацікавленість в спілкуванні. Співрозмовник впевнений, що ви слухаєте його і приймаєте як особистість.

Застосовуйте практику активного слухання
При спілкуванні з людьми постарайтеся не відволікатися на сторонні речі (мобільний телефон, вид з вікна або випадкових перехожих). Таким чином, ваш співрозмовник зрозуміє, що це є для вас потрібне. Ви можете не запам’ятовувати все, що він говорить, але намагайтеся частіше вимовляти його ім’я. Це безвідмовний прийом, який працює для всіх без винятку.

Використовуйте дзеркальний ефект Дзеркальне відображення – це ще один простий спосіб, який дозволить вам розташувати до себе інших людей. Для цього необхідно копіювати інтонацію співрозмовника, його міміку, жести, дублювати деякі важливі слова. Цей метод заснований на природі нарцисизму, тому працює безвідмовно. Співрозмовник мимоволі почне відчувати вашу з ним спільність.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *